Člani MePZ Dvor ob Krki na prvih intenzivnih vajah - Suhokranjske novice
Člani MePZ Dvor ob Krki na prvih intenzivnih vajah, 09. 11. 2017

Člani Mešanega pevskega zbora Dvor ob Krki smo vikend v novembru, točneje 4. in 5. november, izkoristili za intenzivne vaje. Odpeljali smo se na kmečki turizem Žgajnar, na Stari vrh nad Škofjo Loko.

Domačija, opremljena v tipičnem gorenjskem stilu, nam je nudila vse udobje tako glede hrane, kot glede prenočišč. V tako prijetnem okolju smo se pevke in pevci na ločenih vajah učili novih pesmi.

Korepeticije sta vodila naš zborovodja Robert Kohek in Žiga Jernejčič iz Zagradca.

V soboto zvečer smo po večerji po celem dnevu petja spet peli. Prepevali smo stare pesmi iz preteklih sezon, ljudske, popevke, dalmatinske, v glavnem vse, ki so nam prišle na misel. Dobre volje in zadovoljni smo v nedeljo še enkrat ponovili na novo naučene pesmi in se po kosilu odpravili proti domu. Vsi smo bili zadovoljni, ker so naše prve intenzivne vaje tako dobro izpadle, ker smo se res veliko naučili in predvsem imeli ponovno čas za medsebojno druženje, ki ga med letom na rednih vajah vedno zmanjka.

 

Miroslava Hrovat, članica Kulturnega društva Dvor

Foto: KD DvorPrijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja