Društvo podeželske mladine Suha krajina
Aktivna podeželska mladina, 09. 03. 2015

dpmDruštvo podeželske mladine (DPM) Suha Krajina je letos zakorakalo že v deseto leto delovanja. Na letošnjem občnem zboru, ki je bilo v soboto, 21.2.2015 smo potrdili dosedanje vodstvo društva z načelom predsednika Klemena Papeža, blagajnika Vinko Longarja in tajnice Karmen Koncilja. V društvu je zopet zavel spomladanski veter, ki je dodobra osvežil tudi novo mladino in jo spodbudil k številnim novim aktivnostim, ki se bojo odvijale skozi vse leto. V Srednjem Lipovcu ima društvo urejene svoje prostore, v katerih skrbno zbira in razstavlja  vsa že dosežena priznanja in pokale. V preteklem letu smo na Podlipi organizirali Paintball turnir za vsa društva dolenjske in belokranjske regije. Kljub majhnemu številu ekip, je bil dogodek dobro izpeljan. Člani pa so pokazali svoje spretnosti in znanja, ne samo na regijskem pač pa tudi državnem nivoju. Kot prvo so se udeležili kmečkih iger v Dobravi pri Škocjanu in osvojili tretje mesto. Na regijskem kvizu Mladi in kmetijstvo prav tako v Dobravi so Urška, Anja in Lucija osvojile tretje mesto. Udeležili smo se tudi državnih zimskih športnih iger na Kopah in iger na Prevolah, ki so se odvijale v medsebojnem okviru vseh delujočih društev v Suhi Krajini. Letos imamo v načrtu izpeljati kostanjev piknik, taborjenje na Kolpi, sodelovati v čistilni akciji, se udeležiti kmečkih, športnih iger, kviza in strokovnih ekskurzij, kolesarjenja po Suhi Krajini, tradicionalnega sodelovanja na Trških igrah in še veliko več. Željni smo novih druženj, spoznanj,  novih članov, pozitivnih odzivov, spoznavanja drugih krajev društev, športnih izzivov, izzivov znanja in predvsem pomembno se nam zdi druženje vseh mladih podobnih misli.

Vsi zainteresirani mladinci lepo vabljeni, da nam pišete na elektronski naslov dpmsuhakrajina@gmail.com in se nam pridružite pri raznovrstnih aktivnostih društva.

Karmen K.Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja