7. spominski pohod "Po poti Janeza Kmeta" - Suhokranjske novice
7. spominski pohod “Po poti Janeza Kmeta”, 04. 04. 2013

Kulturno društvo Dvor organizira tradicionalni 7. spominski pohod “Po poti Janeza Kmeta,” v nedeljo, 14. 4. 2013, s startom ob 8.30 uri iz nogometnega igrišča na Dvoru.

Urnik pohoda:

Pot nas bo vodila preko Vinkovega vrha, Skopic, Malega in Srednjega Lipovca, vinorodne gorice Boršt (spodnja pot) do cerkve in pokopališča na Selih pri Ajdovcu, kjer se bomo ob 10.00 uri s sv. mašo in zborovsko pesmijo domačega pevskega zbora poklonili spominu našega rojaka. Po maši bo na voljo čaj in sladke dobrote, ki jih bodo pripravile pridne gospodinje iz Ajdovske planote.
Pot bomo nadaljevali preko Vel. Lipovca do postojanke društva konjenikov na Plešivici. Tukaj se bomo ogreli s toplim obrokom in čajem.
Vračali se bomo mimo lovske koče preko Vinkovega vrha na Dvor, kamor bi se vrnili okrog 14. ure.

Pot je krožna, hoje je za približno 3,5 ure.
Trasa pohoda poteka po urejenih poteh, med travniki, pašniki in vinogradi z lepim razgledom s Plešivice. Pot ni težavna, poteka po valovitem terenu zgolj z rahlimi vzponi in je primerna za vsakogar. Priporoča se primerna pohodna obutev.
Udeležba na lastno odgovornost!

Prijazno vabljeni, da se pridružite prijetnemu popotovanju in druženju Suhokranjcev!

Jadranka Meglen,
Kulturno društvo DvorPrijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja