27. večer petja in poezije »Mreža« - Suhokranjske novice
27. večer petja in poezije »Mreža«, 30. 09. 2022

Sredi septembra je Turistično društvo Suha krajina pripravilo že sedemindvajseto srečanje domačih poetov in pevcev.

Mreža je naslov romana Jurija Marussiga, ki ga je s pomočjo mlajše literarne sekcije Bezeg – KUD JaRem, Sare in Katje Bukovšek, predstavil v naši grajski kleti. Svoje pesmi so predstavili še Silva Mohorčič, Miran Jenko in Janko Rošelj. Kantavtor Primož Pasar je zapel in odigral, na svoj svojevrsten instrument klinozob, dve lastni pesmi, na zahtevo občinstva pa je dodal še eno starejšo. Večer so z ubranim petjem polepšale pevke vokalne skupine Talisman ob spremljavi voditeljice na klitari. Predstavile so zbirko ukrajinskih pesmi. Seveda smo začeli z nagovorom župana Jožeta Papeža, ki je z lepimi besedami prebil tremo nastopajočih. Žal zaradi pozitivnega testa na Korono ni bilo Magde Kastelic Hočevar.

V grajski kletni dvorani je razstava Franca Vidriha Lepota v kovini. Umetnik je upodobil živali, stavbe in fantazijske podobe narejene iz starega železa. Mi pa vedno bolj pogrešamo kulturno dvorano, v kateri bi se dostojno predstavili.

Sestavil: Miran Jenko
Foto: RZ

 Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja