18. srečanje pohodnikov, občanov in članov Turističnih društev na Frati

Dve leti Korone sta pustili sušo v družbenem življenju. Tudi zapora vseh javnih dejavnosti je omrtvila kulturo, pohodništvo in druženje nasploh. Odtujenost se je naselila v glave vseh nas.

Letos smo se udeležili srečanja turističnih društev le člani Turističnega društva Mirna peč in Turističnega društva Suha krajina. Deževni dnevi in spomin na pandemijo je odvrnil ostale članice našega združenja turističnih društev iz 4 občin. Pohod v teh razmerah je bilo nemogoče opraviti, zato smo se dogovorili, da izvedemo pohod z avtomobili od doma in se dobimo na Frati, 28. maja ob 18. uri.

Bili smo točni, Mirnopečani pa so malo prehitevali. Frata je bila polna ljudi, ki so praznovali rojstni dan, se veselili, peli in pripovedovali družinske dogodivščine. Karmen, lastnica Frate, nam je odredila posebno sobo, v kateri smo naročili hrano in pijačo in se oddaljili od ostalih gostov.

Prvo besedo je imel Vlado Kostevc, predsednik našega turističnega društva Suha krajina. Povedal je zgodovino srečanj, prvo idejo o srečanju, začetne težave z datumom srečanja in izrazil željo po vnovičnih srečanjih v večjem številu udeležencev. Jože Barbo, predsednik turističnega društva Mirna peč je poudaril pomembnost srečanja in izmenjavo izkušenj pri promociji in uveljavljanju turizma v naših krajih.

Iz lastnih sredstev smo si privoščili nekaj za pod zob in dušo privezat, nekaj vina pa nam je privoščila prijateljica z rojstnega dneva – naša članica Marija. Hrana je bila dobra, pijača tudi, srečanje pa v prijetnem pogovoru med nami in člani prijateljskega turističnega društva. Zunaj je zemljo namakalo zapoznelo aprilsko vreme, mi pa smo si obljubili, da se ob letu obsorej spet srečamo pa naj bo kar bo. Tudi opičje koze nas ne bodo odvrnile od srečanja!

Miran iz Boršta