10. otroško pustno rajanje na Dvoru

pustnoRajanjeDvor2016 (27)Kulturno društvo Dvor je že desetič zapored organiziralo pustno rajanje za otroke in njihove spremljevalce. Tradicionalna pustna prireditev se je odvijala na pustno nedeljo v telovadnici Osnovne šole Žužemberk, podružnice Dvor, ki organizatorjem in predvsem otrokom že nekaj let zapovrstjo prijazno odstopi svoje prostore.

Na letošnji jubilejni prireditvi je bilo še posebej veselo in zabavno. Organizatorji so v goste povabili Zavod enostavno prijatelji, ki je pustne šeme vseh starosti in ne glede na like, ki so jih predstavljali, zbližal med sabo, da so peli, plesali in rajali kot pravi prijatelji. Pod taktirko gusarja in Pika Nogavičke, ki sta s svojim programom znala navdušiti tako mlajše in kot starejše otroke, dečke in deklice ter njihove spremljevalce, je bilo nedeljsko pustno popoldne res zabavno. Vsaka maškara je našla svoje mesto na zabavi, na koncu pa so bile vse maškare nagrajene s pustnim krofom in sokom, s slastnim krofom pa so se lahko posladkali tudi spremljevalci in ostali obiskovalci. Na letošnji jubilejni prireditvi so organizatorji poskrbeli še za profesionalno poslikavo obraza. Ustvarjalka je mnogim otrokom na lička pričarala njihove želje in ideje, s čimer je nedeljsko pustno popoldne na Dvoru otrokom pustilo še lepši pečat.

Pustno rajanje na Dvoru privabi vsako leto več obiskovalcev, saj je postalo prepoznavno tudi izven  lokalnih meja. Na letošnji prireditvi je bila udeležba rekordna, saj je telovadnica še komaj zadoščala za številne maškare in njihove spremljevalce, kar daje organizatorjem vzpodbudo za nadaljnjo delo.

Da smo lahko izpeljali že 10. pustno rajanje gre zahvala predvsem zvestim donatorjem, ki imajo posluh za naša prizadevanja, da popestrimo dogajanje tudi v vaškem okolju. Ob tej priložnosti se vsem donatorjem iskreno zahvaljujemo za podporo našemu delu. Skupaj z vami nam je že desetič uspelo, verjamemo, da bo tudi v prihodnje tako.

Kulturno društvo Dvor: Valerija Vidmar, Vesna Može in Jadranka Meglen

Foto: Jadranka Meglen