Žužemberk: oddaja Dobro jutro - Suhokranjske novice
Žužemberk: oddaja Dobro jutro, 03. 07. 2021

V sodelovanju z Združenjem zgodovinskih mest, v čigar projekt je vključen tudi Žužemberk, so dolino reke Krke obiskali ustvarjalci oddaje Dobro jutro. V rubriki “Mesto na dan” je voditeljica Ljubica Mlinar, s pomočjo lokalnih sogovornikov, v živo iz terena predstavila turistične znamenitosti območja Suhe krajine.

Območje je v prvem javljanju slikovito orisal Vlado Kostevc, predsednik Turističnega društva Suha krajina in svetovalec za družbene dejavnosti na občini Žužemberk. Med pogovorom smo si gledalci lahko ogledali tudi posnetke glavnih znamenitosti občine Žužemberk, ki jih je posnel domačin. V drugem javljanju iz terena se je ekipa preselila v Železo-livarski muzej na Dvoru, kjer je lastnik, Stanko Novinc, predstavil zgodovinske informacije železarstva in livarstva na Dvoru. V zadnjem, tretjem javljanju, pa je Andrej Pršina v pravo viteško opravo oblekel Mirana Jenka, aktivnega člana turističnega in planinskega društva.

 

Ogled prispevka: povezava

Ogled oddaje: povezava

 Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja