Zaključek tekmovanja gasilskih dvojic

V organizaciji prostovoljnega gasilskega društva Žužemberk je v Žužemberku potekalo zaključno tekmovanje državnega tekmovanja gasilskih dvojic – Fire Combat 2023. Sodelovale so dvojice iz različnih koncev Slovenije, ki so na poligonu pokazale vrhunsko usposobljenost v gasilskih veščinah.

Otvoritveni program se je pričel s pozdravi občinskega gasilskega poveljnika Tomaža Obštetarja, podžupana Roka Zupančič ter predstavnika tekmovalnega odbora Uroša Podbrežnika in žužemberškega poveljnika Petra Košička. Po dvigu tekmovalne zastave se je na skrbno pripravljenem in s strani ocenjevalne komisije potrjenem poligonu zvrstilo trinajst ekip.

Zaključni slovesnosti s podelitvijo pokalov so prisostvovali podpoveljnik GZ Slovenije Zvonko Glažar, poveljnik GZ Novo mesto Milan Pajk, regijski poveljnik Dolenjske Martin Lužar ter podžupan Občine Žužemberk Rok Zupančič. Nagovorili so tekmovalce ter obiskovalce ter skupaj z domačimi gasilci podelili medalje in pokale.

V skupnem obračunu so najboljša mesta dosegle naslednje dvojice:

KATEGORIJA ČLANI:

  1. PGD  ZREČE 1 – PGD ZREČE
  2. OGNJENA ŠKORPIJONA – PGD VIDEŽ
  3. VIDEŽ – PGD VIDEŽ

KATEGORIJA MEŠANO:

  1. PETRA IN ANŽE – PGD HRUŠICA / RATEČE – PLANICA
  2. KLOPOTCA – PGD VIDEŽ / FRAM
  3. OGENJČEK – PGD ZREČE

Tekmovanje se je zaključilo v sproščenem duhu in pričakovanju novega gasilskega poligona v nekdanjem žužemberškem kamnolomu. Gradbenega dela se zaključujejo ravno v mesecu oktobru in morda bo nova pridobitev spodbudila kakšno suhokranjsko tekmovalno dvojico, ki bo prihodnje leto konkurirala preostalim tekmovalcem.

 

Foto: RZ in Gasilske zveza Slovenije