Vsestranska zborovodja: Tjaša Primc in Jernej Fabijan - Suhokranjske novice
Vsestranska zborovodja: Tjaša Primc in Jernej Fabijan, 22. 06. 2019

Na sončno nedeljo, 16. junija 2019, smo bili priča čudovitem koncertu v sklopu Sakralnega abonmaja v Novem mestu, v cerkvi sv. Nikolaja. Bil je peti po vrsti.

Tokrat ga je realizirala Vokalna skupina Mezzo, dobro znana širšemu krogu ljubiteljev zborovske glasbe, pod vodstvom umetniške vodje Barbare Lotrič. Ne znam se tako strokovno izraziti, kot naša članica KD Dvor in tudi  zborovodkinja Otroškega pevskega zbora Dvor ob Krki;  Tjaša Primc. Napišem lahko samo, da je bilo celotno izvajanje čudovito, vseskozi zanimivo in strukturno razgibano. Tjaša je kot članica Vokalne skupine Mezzo v začetku in na koncu koncerta tudi nagovorila številne poslušalce.  Skozi ves koncert, ki je od izvajalk terjal veliko energije, smo poslušalci uživali v njihovi interpretaciji raznih zvrsti pesmi. Med njimi sta bili tudi dve pesmi, ki ju je uglasbil Jernej Fabijan, ki je tudi naš zborovodja Mešanega pevskega zbora Dvor ob Krki. Ob Tjaši in Jerneju se tudi počutim ponosno.

Vsekakor peti je lepo, a tudi poslušati ubrano petje je velik užitek.

 

Zapisala: Bronislava Repar

Foto: FB Novomeški sakralni abonmaPrijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja