Vabilo: Srečanje na tromeji sv. Peter

Planinska skupina Dvor pri PD Krka Novo mesto vabi na tradicionalno 17. srečanje  županov na Svetem Petru – tromeji občin Dolenjske Toplice, Žužemberk in Kočevje. Srečanje bo v nedeljo, 9. septembra 2018. Letošnji gostitelj srečanja je občina Kočevje. Srečanje se prične ob 13. uri s kratkim programom, ki ga bomo nadaljevali z družabnim srečanjem. Gostitelj poskrbi za okrepčilo za pohodnike in ostale udeležence.

Na Sveti Peter se lahko povzpnete peš iz vasi Podgozd po dobro markirani poti, od koder boste za vzpon potrebovali približno 1,5 ure (cca 680 m višinske razlike). Avto je mogoče parirati na koncu vasi.

Na pot se lahko odpravite tudi iz vasi Lašče po gozdni cesti, peš ali z avtomobilom. Za vzpon boste ravno tako potrebovali približno 1,5 ure, višinska razlika pa je za cca 200 metrov manjša kot pri prejšnji varianti. Z avtomobilom se lahko pripeljete tudi tik pod vrh in peš prehodite le zadnji vzpon.

SKUPINSKI ODHOD: iz pred Tuša v Novem mestu ob 9.30, iz Podgozda (izhodišče na koncu vasi) ob 10.15

INFORMACIJE IN PRIJAVE: Anton Progar tel. 041 693, 195, Andrej Murn 041 703 392 ali na elektronski naslov pd.krka.nm@gmail.com

 

PLANINSKI POZDRAV in NASVIDENJE v nedeljo, 9. septembra 2018