»Takole bom rekla« – klepet z Deso Muck

V Kulturnem društvu Dvor smo v sredo, 12. 4. 2017, v svojo družbo povabili pisateljico, igralko, scenaristko, kolumnistko, televizijsko voditeljico, ljubiteljico živali in …. Morda že veste kdo je bila naša gostja? Seveda! Prav gotovo mislite pravo – Desa Muck.

V pogovoru, ki ga je vodila Alenka Murgelj iz Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto, nam je Desa razkrila mnogo življenjskih izkušenj in nasvetov za spopadanje z izzivi, ki prihajajo tekom življenja na proti. Vse je začinila s svojim značilnim humorjem. Podala je nasvete za lažje učenje in trening možganov najmlajšim, potrdila da so Dolenjke »fejst« ženske ter da je svet lep, če si ga sami tako naredimo. Predstavila nam je svojo novo knjigo, zbirko kolumn, Takole bom rekla, ki se dotikajo različnih tem iz vsakdanjega življenja.

Da nam je bilo v družbi Dese Muck še bolj prijetno, so poskrbeli tudi otroci Otroškega pevskega zbora Podružnične šole Dvor, pod vodstvom Katje Avsenik ter pevci Mešanega pevskega zbora Dvor ob Krki, pod vodstvom Robija Kohka.

Desa si je vzela čas tudi za podpisovanje svojih knjig in klepet z najmlajšimi.

Iskrena hvala vsem sodelujočim za sodelovanje pri izvedbi dogodka.

Besedilo: Vesna Može

Foto: Jadranka Meglen