Razpisi za društva - Suhokranjske novice
Razpisi za društva, 16. 04. 2020

Občina Žužemberk je na svoji spletni strani objavila težko pričakovane razpise za društva. Razpisi so namenjeni kulturnim, upokojenskim, turističnim, kmetijskim, invalidskim in humanitarnim, športnim ter drugim društvom. Rok za prijavo za društva z nešportno osnovno dejavnostjo je do 30. 4. 2020. Razpis za financiranje športnega programa je bil objavljen 15. 4. 2020, zato je rok prijave do 15. 5. 2020.

Ker nekatera društva zaradi ukrepov omejitve gibanja in druženja zaradi korona virusa niso mogla opraviti zborov članov društva do oddaje vloge na javni razpis, lahko to opravijo po prenehanju omejitve gibanja in druženja večjih skupin na javnih mestih in naknadno pošljejo vabilo na občni zbor, zapisnik ter vso ostalo dokumentacijo, ki je vezana na dokazila o opravljenem zboru članov društva.

 

Minulo leto so omenjena društva žal ostala brez sredstev, kar se je zgodilo drugič v zgodovini občine. Občinski svet je bil primoran vsa sredstva prerazporediti na poplačilo projekta Suhokranjski vodovod, saj je le tako lahko zagotovil likvidnost občine. Podobna situacija se je zgodila v letih 2012 oz. 2013. Društva so leta 2012 sicer prejela odločbo o financiranju, vendar so bila sredstva izplačana šele naslednje leto, to je leta 2013. Takrat je bil izplačan nekakšen “dolg za nazaj”, razpisa za tekoče leto (2013) pa ni bilo.

 

 

RZPrijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja