Pri Domu Frata so oživele jaslice

Božična zgodba z živimi jaslicami v osrčju mogočnega gozda na Frati je pričarala toplino blagoslovljenega vzdušja.

Pri Domu Frata so že peto leto zapored oživele jaslice z božično zgodbo, ki je obudila duha in ogrela srce. Vse se je začelo v idilični zasneženi vasici, kjer se je ob zvokih božičnih melodij in zvonjenju cerkvenih zvonov odvijal čaroben večer. V središču pripovedi je bila babica Jelka, ki je pričakovala obisk ljubljenega vnučka Martina.

Njuno srečanje je bilo polno topline in domačnosti. Jelka se je spominjala starih časov, medtem ko je Martin vnesel svež, sodoben pogled na svet. Zamišljal si je, kako bi bilo verjetno dandanes drugače, medtem ko je babica ljubeče poudarjala pomen tradicije in simbolike ob rojstvu Odrešenika. Zaključek zgodbe je prinesel sporočilo o miru, ljubezni ter o pomenu medsebojnega spoštovanja in prijaznosti, ki jih je vselej lepo deliti.

Hvala, Karmen in Marjanu iz čudovitega Doma na Frati za gostoljubje ter okoliškim kmetom in Zavodu Villa Artemida iz Globodola, ki so pripeljali žive živali. Hvala pevkam Tatjani in Mariji, Jeri za glasbeno spremljavo ter pevcem Moškega pevskega zbora Rožmarin iz Mirne Peči in ostalim nastopajočim. Hvala tudi vam, obiskovalci. Želimo vam, da bi božično doživetje z živimi jaslicami nosili v srcih kot dragocene bisere spominov. Naj bodo prazniki blagoslovljeni s toplino in ljubeznijo. Naj vas vselej spremljajo zvezde sreče!

Pred iztekom leta vas prijazno vabimo še na silvestrovanje s priljubljenimi Čuki in prazničnim sejmom v Mirni Peči. Čuki bodo na velikem odru “pristali” zadnji četrtek v letu 2023. “Zzzabava s Čuki” bo 28. decembra, pa praznične stojnice ter pijača in jedača bodo tudi.

Brenčači