Predstavitev slikanice Radovedni vrabček - Suhokranjske novice
Predstavitev slikanice Radovedni vrabček, 03. 03. 2018

Člani Kulturnega društva Dvor smo bili tudi v počitniškem času aktivni. Minuli petek, 2. marca 2018, smo v večnamenski dvorani na Dvoru imeli predstavitev slikanice Radovedni vrabček. Ponosno lahko povemo, da je ilustrator omenjene slikanice naš domačin in tudi član Kulturnega društva Dvor, Rožle Matko. Ideja o tem dogodku je bila seveda njegova. Tako je v goste je povabil pisateljico Ivanko Zagorc.

Pisateljica Ivanka Zagorc je iz Šmarjete in dela kot vzgojiteljica v vrtcu. Svoje pete knjige, ki jo je izdala v samozaložbi decembra 2017, je zelo vesela. Ta slikanica se od ostalih razlikuje po tem, da je obogatena tudi z zgoščenko. Na tej zgoščenki je posnetih deset vrst ptic, katere bodo otroci ob poslušanju lahko prepoznali v naravi. Slikanica je napisana z velikimi tiskanimi črkami, da bo bližje otrokom, ki se šele učijo brati. Kot pravi pisateljica Ivanka, je ravno tako kot besedilo, v knjigi pomembna tudi ilustracija. Brez lepih slikic, tudi knjiga ni zanimiva. Z ilustratorjem Rožletom sta dober tim in vseh pet knjig je ilustracije zaupala njemu. Rožle riše čisto ljubiteljsko in odlično je dopolnil Ivankino pisanje.

Slikanica Radovedni vrabček govori o vrabčku, ki bi jeseni rad poletel z ostalimi pticami v tople kraje. To mu ne uspe. Spozna, da ni ptica selivka in da bo svoje prijatelje lepo počakal kar doma.

Po predstavitvi knjige, je Rožle narisal še ilustracijo, ki ponazarja spomin na ta dogodek. Ilustracijo je poklonil pisateljici Ivanki. V nadaljevanju je sledila še delavnica, kjer so otroci barvali ptičke in izdelovali ptičje hišice iz papirja.

Po pogostitvi naših najmlajših, sta pisateljica in ilustrator podpisovala knjige s posvetilom, katere so otroci kupili in odnesli domov.

Besedilo in foto: Jadranka Meglen, članica KD DvorPrijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja