Piknik ob zaključku poletja - Suhokranjske novice
Piknik ob zaključku poletja, 07. 09. 2021

Zadnjih nekaj let zaključek poletne sezona kopanja v Krki na stavški loki predstavlja vaški piknik. Vroči poletni meseci na kopališče pod vasjo privabijo številne obiskovalce, ki mirno suhokranjsko vasico spremenijo v pravi prometni kaos. Da se člani športnega društva Stavča vas, ki skrbimo za lepo urejeno kopališče, vsaj malo oddolžimo vaščanom, v jeseni pripravimo vaški piknik oz. zadnje čase kar nedeljsko kosilo.

Tudi letos ni bilo nič drugače. Na prvo septembrsko nedeljo smo se malo pred poldnevom pričeli zbirati na loki. Kot se spodobi za nedeljo, smo se najprej okrepčali z dobro juho, nato pa kosilo nadaljevali z okusnim odojkom in dobrotami z žara. Za sladico ob kavi pa so poskrbele stavške gospe in dekleta.

Popoldansko dogajanje je bilo zelo pestro in polno veselja. Najmlajši so se razigrali na igriščih, malo manj mladi pa so klepetali in se veselili v dobri družbi. Na kosilo so prišli skoraj vsi vaščani, kar je fantom in dekletom, ki pripravljamo pogostitev, v velik ponos. Tako ohranjamo aktivno družbeno dogajanje v vasi in dobre med sosedske odnose. Na svidenje drugo leto!

RZSuhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
×
#dogaja