Otvoritev Trških dni s prižigom 10. tradicionalne kope v Lipovcu - Suhokranjske novice
Otvoritev Trških dni s prižigom 10. tradicionalne kope v Lipovcu, 11. 07. 2020

Lipovški oglarji so v petek,10.7.2020 slovesno prižgali kopo, ki jo že 10 let prižigajo v uvod Trških dni. Program ob prižigu je povezovala Lilijana Hrovat, glasbeno pa so program obogatili možje iz pevske skupine Vinogradniškega društva Suhakrajina, Valentina Kužnik ter Vesna Zarabec na frajtonarici.

Kopa bo delujoča 10 dni, ravno toliko kot  trajajo Trški dnevi in kot je v uvodnem govoru dejal župan, Jože Papež, naj »olimpijski ogenj« gori ter naj bo kuhanje oglja uspešno, s čim manj zapletov. Pomembnost vzdrževanja oglarske tradicije sta poudarila tudi oba gosta, Franci Volk, župan občine Dolenjske toplice ter Andrej Kastelic, župan občine Mirna peč…

Več o dogodku pa v tiskani izdaji Suhokranjskih Poti.

Letošnji Trški dnevi bodo zaradi izrednih razmer izvedeni v zelo okrnjeni obliki in skladno s predpisi stroke za varovanje zdravja.

Vesna Može
Foto: Jadranka MeglenPrijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja