Nova grafična podoba

novaCGPPo več kot treh letih delovanja so Suhokranjske novice dočakale novo celostno grafično podobo. Nova stran je sedaj skrbno načrtovana tako pri postavitvi komponent kot pri funkcionalnostih in barvni paleti, hkrati pa dopušča prostor novi vsebini.

Zlato-rumena barva v kombinaciji s temno sivo spominja na upodobitev risa na zgodovinskem grbu Žužemberka iz leta 1938. Barvni izbor dopolnjujeta še kontrastna črna in bela barva.

Z minimalnimi komponentami in posledično informacijami se izognemo “bombardiranju” obiskovalca z nepotrebnimi podatki. Bralec se hitro znajde na strani in sam nadaljuje v smeri, ki ga zanima. Osrednji del predstavljajo aktualne novice, ki se v spodjem delu razdelijo na posamezne kategorije. Na desni strani izstopa koledar dogodkov, kjer so zabeležene javne prireditve na območju Suhe krajine, pod njim pa tok objav iz podporne strani na facebooku. Nogo spletne strani sestavljajo informacije o Suhokranjskih novicah.

Nekoliko drugačna, vzdolžna razporeditev komponent je na mobilnih napravah. Stran se po novem prilagodi vaši napravi tako v postavitvi komponent kot tudi v velikosti črk in širini povezav. Bralci lahko sedaj brez težav prebirate in klikate novice na tablicah in mobilnih napravah.

Meni spletne strani dopolnjujeta opciji “V ŽIVO” in “NAMIG”. Prva je namenjena neposrednim objavam s terena, druga pa uporabnim trikom iz vsakdanjega življenja. Na strani je še dovolj prostora za nove ideje in nove pisce vsebine, zato je dobrodošel vsak predlog, komentar, mnenje ali celo sodelavec.

Suhokranjske novice so bogatejše tudi za YouTube kanal, kjer bo prostor za naše/vaše video posnetke.