Nova grafična podoba - Suhokranjske novice
Nova grafična podoba, 19. 02. 2016

novaCGPPo več kot treh letih delovanja so Suhokranjske novice dočakale novo celostno grafično podobo. Nova stran je sedaj skrbno načrtovana tako pri postavitvi komponent kot pri funkcionalnostih in barvni paleti, hkrati pa dopušča prostor novi vsebini.

Zlato-rumena barva v kombinaciji s temno sivo spominja na upodobitev risa na zgodovinskem grbu Žužemberka iz leta 1938. Barvni izbor dopolnjujeta še kontrastna črna in bela barva.

Z minimalnimi komponentami in posledično informacijami se izognemo “bombardiranju” obiskovalca z nepotrebnimi podatki. Bralec se hitro znajde na strani in sam nadaljuje v smeri, ki ga zanima. Osrednji del predstavljajo aktualne novice, ki se v spodjem delu razdelijo na posamezne kategorije. Na desni strani izstopa koledar dogodkov, kjer so zabeležene javne prireditve na območju Suhe krajine, pod njim pa tok objav iz podporne strani na facebooku. Nogo spletne strani sestavljajo informacije o Suhokranjskih novicah.

Nekoliko drugačna, vzdolžna razporeditev komponent je na mobilnih napravah. Stran se po novem prilagodi vaši napravi tako v postavitvi komponent kot tudi v velikosti črk in širini povezav. Bralci lahko sedaj brez težav prebirate in klikate novice na tablicah in mobilnih napravah.

Meni spletne strani dopolnjujeta opciji “V ŽIVO” in “NAMIG”. Prva je namenjena neposrednim objavam s terena, druga pa uporabnim trikom iz vsakdanjega življenja. Na strani je še dovolj prostora za nove ideje in nove pisce vsebine, zato je dobrodošel vsak predlog, komentar, mnenje ali celo sodelavec.

Suhokranjske novice so bogatejše tudi za YouTube kanal, kjer bo prostor za naše/vaše video posnetke.

 Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja