Maček Mačkursson in nagajivi škratje med suhokranjskimi otroci

22. novembra 2022, smo napolnili dvorsko dvorano z otroki in spremljevalci, ki so si prišli ogledati predstavo Maček Mačkursson. Otroško predstavo so izvedli dramska skupina DramŠpil iz Ribnice, pod režijo in scenarijem Andreje Škrabec.

Na momente strašljiva, pa vseeno humorna predstava z vzgojnim sporočilom govori o čarovnici Grili in o njenem ljubljencu mačku Mačkurssonu. Čarovnica Grila, sinovi Firbec, Loputač, Mlaskač in Podrepnik so nagajivi škratje in čisto nasprotje Stuvarju, najmlajšemu škratu, ki ne mara nagajati in raje piše pesmi.

Vsi živijo v daljni Islandiji. Ko se nekega dne nagajivi škratje vrnejo s pohajkovanja, jim čarovnica Grila pripravi slastno, smrdljivo pojedino z ovčjimi črevi. Po počitku pa ugotovijo, da jo je nekdo med tem, ko so spali vse pojedel in da je kotel prazen. Maček Mačkursson, ki se je na skrivaj mastil z ovčjimi črevi in vse pojedel, obtoži ubogega Stuvarja. No, tu se detektivka šele začne. Čarovnica in hudobni škratje skupaj z mladimi gledalci iščejo pravega krivca, ki ga doleti vzgojna kazen.

Predstava je čisto prevzela najmlajše suhokranjske gledalce, ki samo da niso skočili na oder in naredili red med nagajivimi škrati.

Na Ribničane so suhokranjski otroci naredili krasen vtis in prav gotovo se še vrnejo na Dvor s kako predstavo. Vedno polna dvorana pa je itak vzpodbuda tako za nas organizatorje kot tudi za nastopajoče.

Besedilo in foto: Jadranka Meglen, članica Kulturnega društva Dvor