Kulturni dan v znamenju košarke

OV soboto, 8.2.2014,  so v dvorani Osnovne šole Žužemberk ponovno prišli na vrsto ljubitelji košarke, kjer se je odvijal tradicionalni turnir 8. FEBRUAR.

Na turnirju je sodelovalo 6 ekip z različnih krajev dolenjske. Ekipe so ob 14. uri sodelovale na žrebu, ki jih je razvrstil v dve skupini po tri. V skupini A so se pomerili: STRUŠKI BIKI, KK FLM IN NNRN NEPREMIČNINE; skupino B pa so sestavljali: KK ŽUŽEMBERK, EKIPA DA TE SKIPA in ŠPORTNO DRUŠTVO STRAŽA.

Tekmovanje je potekalo sledeče: igralo se je 2×10 min, prvi ekipi v skupini sta se pomerili v finalu, drugi dve za tretje mesto in zadnji dve za peto mesto. V skupini A so prepričljivo zmagali STRUŠKI BIKI, ki so obe ekipi premagali z identičnim rezultatom 30:24. Drugo mesto je osvojila ekipa NNRN NEPREMIČNINE, ki so ugnali zadnjeuvrščeno ekipo skupine KK FLM z 38:24. V skupini B pa je bil boj za prvo mesto napet do zanje sekunde: EKIPA DA TE SKIPA je slavila v skupini z izidi 34:20 proti domačinom KK ŽUŽEMBERK ter napeto z 26:25 proti ekipi ŠPORTNO DRUŠTVO STRAŽA, ki je domačine v boju za drugo mesto v skupini nadigrala z 32:17.

Po končanih bojih v skupinah je napočil boj za razvrstitev po mestih na turnirju. Tako sta se za 5. mesto pomerili ekipi KK ŽUŽEMBERK in KK FLM, ki sta se zanj borili do zadnjih sekund. Domače je 4 sekunde pred koncem v vodstvo popeljal Gregor Pečjak, ki je po odlični obrambi domačih v zadnjem napadu, postavil tudi končni izid 29:28.

Za 3. mesto sta se pomerili ekipi NNRN NEPREMIČNINE in ŠPORTNO DRUŠTVO STRAŽA. Tudi ta tekma je postregla z izjemno razburljivim zaključkom, ko je imela ekipa NNRN NEPREMIČNINE, 7 sekund pred koncem žogo za zmago,  vendar je niso izkoristili in sledil je podaljšek. V podaljšku, ki je trajal 3 minute so igralci NNRN NNEPREMIČNIN ohranili mirno roko in tako slavili z 39:35.

V finalu pa smo pričakovali trd boj med ekipama STRUŠKI BIKI in EKIPA DA TE SKIPA. Po začetni tremi v prvih 5 minutah, so se igralci ekipe STRUŠKI BIKI razvili v prave ˝bike˝ in povedli za 9 točk. Prednost so skozi celotno tekmo nadzirali in jo na koncu povišali na 12 točk. Tako je EKIPA DA TE SKIPA, ki ni imela na razpolago nobene menjave, izgubila z 26:38.

Zanimivo pa je bilo tudi na koncu,  ko smo sešteli število točk najboljših strelcev turnirja. Po seštevku smo prišli do zanimivega rezultata, kajti dva igralca in namreč oba iz ekipe STRUŠKI BIKI (Marko Marinc, Bojan Štrubelj), sta imela isto število točk (36). Tako sta se soigralca pomerila v metu za 3 točke. Vsak od njiju je imel 5 poizkusov. Najbolj mirno roko pa je ohranil Bojan Štrubelj in prejel priznanje za najboljšega strelca turnirja.

Vsem udeležencem in obiskovalcem se zahvaljujemo za obisk na turnirju in želimo, da se naslednje leto ponovno snidemo v takem številu.

KK ŽUŽEMBERK