Konjerejske igre na Plešivici

Kot vsako leto smo člani Konjerejskega društva Suha krajina tudi letos organizirali konjeniške igre na Plešivici. Za odrasle smo pripravili tri discipline in eno za otroke.

Igre so se pričele ob dvanajsti uri, potekale pa so celo popoldne. Program iger je povezoval naš član Jole Andrijanič, ostali člani pa smo poskrbeli za varnost na progah, hrano, pijačo in za dobro voljo.

Odrasli tekmovalci so najprej tekmovali v spretnostnem jahanju. Prvo mesto pri odraslih je dosegel Nejc Kralj, drugo mesto Jure Skubec in tretje mesto Mitja Lekše. Naši najmlajši člani so se pomerili v spretnostnem jahanju. Najmlajša tekmovalka Maruša Šenica je zasedla tretje mesto, drugo mesto Anže Bradač in prvo mesto Luka Novak. Sledila je naslednja disciplina, to je snemanje venčka, katere se je udeležilo petnajst tekmovalcev. Prvo mesto je dosegel Roland Hudorovac, drugo mesto David Šenica in tretje mesto Dražen Hudorovac. Zadnja disciplina je bila spretnostna vožnja dvovpreg. Najboljše mesto med njimi je dosegel Aleš Bradač, drugo mesto Dražen Hudorovac in tretje mesto Dejan Lekše. Sledilo je podeljevanje pokalov, ki sta jih podelila predsednik društva Boštjan Bradač in podžupan Rok Zupančič, nato pa se je druženje nadaljevalo v pozne večerne ure.

Vsem tekmovalcem iz sosednjih društev, posameznikom, ki so tekmovali ter navijačem se zahvaljujemo za obisk.

Damjana Šteingel