Kdo bo naslednje štiri leta krojil občinsko politiko - Suhokranjske novice
Kdo bo naslednje štiri leta krojil občinsko politiko, 21. 11. 2022

Volivci in volivke so na lokalnih volitvah 2022 zanesljivo potrdili pot, ki jo je pred štirimi leti z ekipo svetnikov in svetnic pričel Jože Papež. Papežev drugi županski mandat je bil potrjen z dobrimi šestdesetimi odstotki.

Precej sprememb pa se je zgodilo v petnajst članskem občinskem svetu. Sestavljalo ga bo kar osem novih obrazov, kar pomeni, da se jih ravno toliko tudi poslavlja. Županova stranka Nova Slovenija – Krščanski demokrati je glede na prejšnji mandat pridobila en stolček več. Lista Franca Škufce je tudi tokrat obdržala štiri. En mandat več so pridobili tudi v Slovenski demokratski stranki, enega pa izgubili mladi. Tako bodo v občinskem svetu sedeli trije člani SDS-a in dva člana Liste mladih Suhe krajine. Nov obraz v občinskem svetu bo tudi član liste LESK, poslavljata pa se dolgoletna svetnika iz Liste za razvoj Suhe krajine in Dobre države. Tudi v tem mandatu se v občinski svet niso uvrstili predstavniki Socialnih demokratov.

NSi Jožica Grden, Rafael Vidmar, Mateja Novak, Janez Pirc, Nataša Blatnik
List za razvoj Suhe krajine – Franc Škufca Franc Škufca, Tadeja Lavrič, Marko Zajec, Anja Jordan
SDS Bojan Vidmar, Vesna Zarabec, Urban Boben
Lista mladih Suhe krajine Rok Zupančič, Blaž Hrovat
LESK Darjan Skube

Vzporedno so v hinjski krajevni skupnosti potekale tudi volitve za Krajevno skupnost Hinje. Izvoljenih je bilo 12 predstavnikov: Dušan Papež, Ciril Papež, Štefka Fabjan, Anton Novak, Mateja Papež, Franc Fabjan, Jožica Grden, Uroš Fabjan, Rok Muhič, Mateja Svetek in Blaž Papež.

Več na DVK.

RZPrijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja