Jutranja vadba šola zdravja 1000 gibov, enota Žužemberk “VABI”!

Kot je že uvodoma v naši pesmici napisano, v Žužemberku je lepo, ija ija o, res je lepo. In da bi bilo še lepše in bolje, da bi se bolje počutili, moramo tudi sami nekaj storiti za to.

Četrto leto že vztrajamo, skrbimo za svoje zdravje in gibljivost. Vodstvo šole zdravja skrbi, da smo pravilno usposobljeni za vaje, ki jih izvajamo, ter za še dodatne dihalne in gibalne sposobnosti. Jutranja vadba nam je kot pravimo prišla že v kri. Zjutraj se razgibamo, nato pa sledi še prijetno druženje ob kavici ali čaju, kjer se še dodatno krepi socialni stik med vadečimi. Skupina šteje nekje od 10 do 13 aktivnih članov, ki so vsako jutro ob 7.30 uri na trgu pred gradom, ne glede na vreme, ki nas obdaja, pridno skrbi za svojo gibljivost. Skupaj s trenutno temperaturo okolice vsako jutro prilagajamo tudi svoj organizem bližajočim se letnim časom. Neglede na vreme, je vadba vsako jutro razen nedelj in praznikov, če dežuje se umaknemo pod nadstrešek občinske stavbe na grajskem trgu 26, ali pa se za silo umaknemo pod strehico arhitektnega paviljona pred gradom. Vadbe 1000 gibov potekajo po celi Sloveniji ob istem času, le da so drugje številčnejši člani. Tudi mi se oziramo ali se nam bo kdo pridružil, ali je kdo ugotovil, da mora tudi sam kaj storiti zase. Štiri svečke smo že upihnili, v glavnem eni in isti z manjšimi odstopanji.

Gibljivost telesa, je še kako pomembna tudi v zrelejših letih, a žal se mnogokrat tega prepozno zavemo. Zato vabimo krajane Žužemberka z okolico, pridružite se jutranji vadbi in naredite nekaj tudi zase!

Vse informacije lahko dobite pri ga. Marija Bavdek iz Žužemberka, ki bo zagotovo vesela novih zanimaj.

Jole