Indijanska zabava za otroke

V Kulturnem društvu Dvor smo na pustno nedeljo, 11. 2. 2018, pripravili tradicionalno, že dvanajsto pustno rajanje za otroke, ki je potekalo v športni dvorani Podružnične osnovne šole Dvor. Na sicer sončno nedeljo sta malim pustnim šemam pomagala zimo, ki nas je v zadnjem delu kar lepo obdarovala s snegom, odganjati indijanski par Tisa in Sokol iz Zavoda enostavno prijatelji. Male Indijance, kavboje, gasilce, vojake, princese, čebelice, miki miške in druge maske vseh starosti sta učila indijanskih pozdravov, kurjenja ognja, preskakovanja ovir in drugih skrivnostnih običajev tega naroda onstran Atlantika. Seveda ni manjkalo zabave in plesa ob glasbi z bobni, tradicionalnim indijanskim inštrumentom.

Male maškare so se popolnoma vživele v prisrčno indijansko zabavo, animatorja pa sta na nevsiljiv način v zabavo vključila tudi starše in ostale spremljevalce otrok, ki so bili letos v veliki večini tudi pustne šeme. Da celotni družini polepšamo popoldne in jih zabavamo, nas še posebej veseli.

Pustne zabave seveda ne more biti brez pustnega krofa, s katerim so se lahko posladkale vse maškare. Za otroke smo pripravili še nekaj drugih sladkih dobrot, bonbone ob prihodu, da lažje prebrodijo začetno tremo in čokoladice za sodelovanje ob koncu. Najboljših maškar ne izbiramo, ker ima vsaka svoj čar, predvsem pa se držimo olimpijskega rekla »važno je sodelovati«. Veseli smo vsakega obiskovalca, ki skupaj z nami soustvarjate dogajanje v Suhi krajini. Še posebna zahvala pa gre vsem donatorjem, ki ste nam s svojimi prispevki že dvanajstič omogočili izpeljati zabavo in pogostitev otrok. Veselimo se srečanja z vami na naših prihodnjih dogodkih.

Besedilo: Valerija Vidmar, članica Kulturnega društva Dvor

Foto: Jadranka Meglen, članica Kulturnega društva Dvor