Dvorski pozdrav poletju 2023

Kljub temu ali pa prav zato, ker je letošnje poletje zelo sramežljivo prihajalo med nas, smo v Kulturnem društvu Dvor s petjem in igranjem poskušali vzpodbudi poletje, da bolj odločno pokaže svoje lepote.

9. junija 2023 smo v večnamenski dvorani na Dvoru pripravili tradicionalno prireditev, ki smo jo poimenovali Dvorski pozdrav poletju. Oba pevska zbora, otroški in mešani, sta vse leto pridno vadila in pripravila kar nekaj pesmi, ki sta jih predstavila številnim obiskovalcem. Celotno dogajanje je bilo v znamenju poletja. Na vhodu smo obiskovalce pozdravili z uporabnim poletnim darilcem, knjižnim kazalom z motivi poletja za branje na plaži ali pa domači senci, ki so ga izdelale članice društva. Njihove spretne roke so pripravile tudi nadvse privlačno kuliso, ki je bila izvrstna dopolnitev ubranim glasovom pevcem kot je na koncu prireditve v pozdravnem nagovoru lepo povzel naš župan.

Otroški pevski zbor Dvor ob Krki pod vodstvom zborovodkinje Tjaše Primc in ob spremljavi pianista Jerneja Fabijana se je predstavil s štirimi prijetnimi pesmicami. Z mladimi in iskrenimi glasovi, ki navdušeno sledijo zborovodkinji, so navdušili vse obiskovale, še posebej starše, ki se jim tudi na tem mestu iskreno zahvaljujemo za ves trud, da svoje otroke vzpodbujajo in vse leto vestno vozijo na vaje. S skupnimi močmi, predvsem pa ob neumorni zborovodkinji, so nam otroci pripravili resnično čudovit nastop.

Mešani pevski zbor Dvor ob Krki pod vodstvom zborovodje Jerneja Fabijana je v letošnjem letu opravil že odmevnih nastopov na revijah in tekmovanjih po širši Dolenjski. Za Dvorski pozdrav poletju so pripravili izbor šestih pesmi s tematiko, s katero so želeli obiskovalcem približati prijetne trenutke poletnih dni. Vsi se veselimo trenutkov oddiha v prijetni družbi, če nas ob tem spremlja še prijetna glasba je počitek popoln, zato so naši pevci poželi bučen aplavz.

Prireditev smo zaključili s pozdravnim nagovorom župana Jožeta Papeža, ki je poudaril, da je Kulturno društvo Dvor ob Krki resnično gibalo kraja in občine, saj je postalo široko prepoznavno s svojimi dogodki. Tudi poletje bo živahno, saj bomo tudi letos sodelovali pri pripravi dogodkov ob občinskem prazniku. Jeseni pa stopimo v novo sezono z novimi zanimivimi dogodki. Spremljate nas in bodite z nami.

Besedilo: Valerija Vidmar, članica KD Dvor
Foto: Jadranka Meglen, članica KD Dvor