Ciril Zaletelj 70. jubilej

2.5.2024 ob 12. uri smo se člani konjerejskega društva Suha krajina zbrali pri budganjski luži pri koči Kljuse, od koder smo organizirano s tremi vozovi in avtomobili odšli k našemu članu v Draščo vas. Tam smo po starem običaju z vozovi in konji pripravili mlaj, ter ga odpeljali v Klečet k našemu jubilantu Zaletel Cirilu, ki je slavil svoj okrogli 70. jubilej.

Ob prihodu na domačijo je sledil prisrčen sprejem, ko smo se odžejali, pa smo pričeli z okrasitvijo mlaja, ter pripravami za postavitev le tega. Cca.14. metrski mlaj smo člani na roke in z enostavnimi pripomočki tudi postavili, ga fiksirali, ter pospravili okolico. Seveda pa je gostitelj medtem poskrbel, da so bile mize ob končanem delu obložene z dobro hrano in kapljico. Sledila je zdravljica z dobrimi željami slavljencu, samo druženje pa se je zavleklo proti večeru.

Dan, ki je bil dokaj naklonjen udeležencem slavja je kazal prve znake slabega vremena, a mi smo še pred nočjo in dežjem pospravili svoje konjičke domov, z mislijo kako čas beži, saj se zmeraj več članov približuje 70. jubileju. Da bi le bili čili in zdravi v družbi konjičkov in prijateljev. Ciril, na zdravje!

Jole Andrijanič