Bobek in barčica

bobekInBarcicaPretekli teden nas je ob prihodu v vrtec, na eni izmed oglasnih desk, pričakalo prav posebno vabilo. Vabilo na gledališko predstavo delavk enote Stare šole, Bobek in barčica.

Z veseljem, smo se v četrtek, 23. 4. 2015 odpravili v prizidek telovadnice, na ogled predstave. Ob vhodu nas je pozdravila barvita barčica z ročno izdelanimi Bobki in razstava otroških izdelkov. Tribuna se je hitro polnila in na koncu si že kar težko našel prazen prostorček. Vse navzoče, nas je prav lepo pozdravila ga. ravnateljica Mira Kovač ter napovedala začetek predstave.

Predstava je bila več kot odlična. Z bogato sceno nas je Bobek popeljal na izlet z barčico. Med potjo so se mu pridružile različne živali. Vsaka žival je imela posebno sposobnost, s katero je Bobku pomagala pri plovbi. Živali in Bobek so bili prijatelji. Na koncu se jim pridruži medved, ki s svojo narodnostjo naredi nesrečo. Kljub žalosti in neuspehu, so Bobek in živali stopili skupaj in s skupnimi močmi ponovno naredili večjo, boljšo barčico. Veseli, da imajo en drugega in barčico, so zapeli veselo pesem in zajadrali po jezeru.

Predstavi je piko na i dodal CICI pevski zborček, pod vodstvom ga. Klavdije Longar ter za klavirjem ga. Katje Avsenik. Predstavo so spremljali z ubranim in veselimi petjem.

Na koncu se je vodstvo šole ter vrtca, delavkam zahvalilo s pozornostjo, občinstvo pa je predstavo ocenilo z bučnim aplavzom.

In ko ob zaključku dneva premlevaš vtise, se ponovno zaveš, da edino kar šteje so ljudje in odnosi med njimi.  Kot pravi Anna Frank, »Nekje globoko v sebi so vsi ljudje dobri.«

Emina mamica, Petra Bavdek