Belokranjka Vera Vardjan na obisku v Suhi krajini

Je Belokranjka, z zanimivo življenjsko izkušnjo. Nekateri jo že poznajo, predvsem iz medijev, mogoče že iz podobnih predstavitev, mnogi smo jo danes. Člani Kulturnega društva smo jo gostili, 23. 2. 2018, v večnamenski dvorani na Dvoru.

Vera Vardjan je zanimiva ženska, mojstrica ročne obrti – lončarstva; zadnja leta pa jo ljudje poznajo kot osebo, ki je čudežno preživela udar strele. Na svoji lastni koži je spoznala, kako smo ljudje krhki v primerjavi z naravo. Zgodilo se je 23. maja 2012 med sprehodom. Čisto rahlo je deževalo. Kot strela z jasnega je v njen dežnik treščila strela …

Svojo izkušnjo je opisala v knjigi Med nebom in zemljo. Druga njena knjiga pa je izšla pred dvema letoma z naslovom Moč Vere.

V uri in pol nam je predstavila svojo osebno izkušnjo ter okrevanje po vseh preizkušnjah, ki jih je na njena pleča naložilo življenje: rakavo bolezen,  sinovo tragično smrt, udar strele ter ločitev. Kot pravi sama, je s temi izkušnjami močnejša in z njimi je dobila še dodaten zagon in življenjsko moč. »Preveč bi me stiskalo v prsih, če ne bi napisala knjigi in se izpovedala,« pravi Vera.  Zadnja leta se veliko ukvarja z jogo, meditacijo in z duhovnostjo, ampak do danes Vera ni našla odgovora zakaj je strela udarila ravno njo in zakaj je preživela. Je pa našla samo sebe in prepričana je, da se vse zgodi z razlogom ter da vsi pridemo na Zemljo s posebnim poslanstvom.

Z njeno mislijo smo se strinjali tudi slušatelji, ki smo na koncu imeli veliko  vprašanj zanjo. Na vse je odgovorila z nasmehom in s pozitivno mislijo.

Večer smo zaključili ob sproščenem pogovoru in skromni pogostitvi za vse udeležence.

 

Besedilo in foto: Jadranka Meglen, članica Kulturnega društva Dvor