Anketa: korona virus pri nas - Suhokranjske novice
Anketa: korona virus pri nas, 02. 09. 2021

Zadnji teden v avgustu je na spletni strani Suhokranjskih novic potekala anketa o korona virusu na območju Suhe krajine. Anketo je v celoti izpolnilo 87 občanov občine Žužemberk, ter nekaj občanov iz sosednjih (10) oz. drugih občin (5). Večina sodelujočih je bila stara med 25 in 50 let in imajo status zaposlenega. 15 odstotkov anketirancev se na virus “požvižga”, 42 odstotkov jih meni, da je resna bolezen in potrebuje veliko pozornosti, preostali (43 %) pa menijo, da korona virusu namenimo preveč pozornosti.

Kljub vsakodnevnemu visokemu številu novih okužb, je med anketiranimi manj kot 35 odstotkov prebolelih. Posledice po prebolelosti se kažejo pri 27 odstotkih, medtem ko 73 odstotkov prebolelih nima posledic. Korona virus velja za zelo nalezljivega, a v skupnih gospodinjstvih večinoma niso preboleli vsi člani.

Približno tretjina anketirancev meni, da je epidemija zelo vplivala na njihovo delo, službo in prosti čas, 22 odstotkov pa meni, da epidemija na njihovo življenje ni vplivala. Kar 27 odstotkov jih je zabeležilo izpad dohodkov, pri 16 odstotkih pa so se med epidemijo celo povečali.

26 odstotkov anketirancev meni, da so ukrepi na mestu, nekateri celo menijo, da bi morali biti še strožji (15 %). Nekoliko več je tistih, ki pravijo, da so ukrepi pretirani (28 %) ali celo nesmiselni (25 %). Anketiranci sicer ukrepe večinoma spoštujejo, a se med njimi najdejo tudi tisti, ki se ukrepom izogibajo (7 %). Pogoj PCT je v približno polovica primerov zahtevan (51 %), večinoma pa ga delodajalci oz. šole izrecno ne zahtevajo (90 %).  Dve tretjini anketirancev je že cepljenih (66 %), 14 odstotkov še okleva, medtem ko se 21 odstotkov anketirancev gotovo ne bo cepilo.

* izpolnjene vprašalnike hranimo v uredništvu.

RZ

 Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
×
#dogaja