Aktivni december Krajevne organizacije Rdečega križa Žužemberk

PRAZNIČNI DECEMBER V ZNAMENJU DOBRODELNOSTI

Člani KORKa Žužemberk smo imeli pester in delovni december. Veseli smo, da smo posameznikom polepšali vsaj kak dan prazničnega decembra.

MALA POZORNOST ZA VELIKO VESELJE

V mesecu decembru 2022 je KORK Žužemberk obiskal starejše krajane, invalide in posameznike, ki svoj počitek preživljajo v domu starejših. Skupaj z učenci OŠ Žužemberk so pomagali pripraviti  darila, s katerimi so obdaril starejše. Darilc so bili deležni vsi krajani nad osemdeset let. K darilcu je bila dodana še posebej lepa voščilnica, ki so jo pripravili učenci 3. razreda z učiteljico Alenko Pavlin.

Foto: Alenka Pavlin

DA BO TOPLEJE

21. decembra 2022 smo v bili v KORK ŽUŽEMBERK zelo veseli glede akcije Rotary klub Dolenjske Toplice. Spomnili so se namreč tudi na naše suhokranjske posameznike v stiski in jim polepšali praznike z donacijo drv. Pri  sprejemu drv so bile potočene tudi solze sreče in videlo se je nepopisno veselj na obrazih.
Gospe, prejemnice drv, se lepo zahvaljujejo Rotary klubu Dolenjske Toplice za vso prijaznost. Iskrena hvala da niso ostale pozabljene.

Foto: Košiček Darinka

DECEMBRSKO PREDAVANJE FIZOTERAPEVTKE

V zadnjem mesecu v letu 2022 smo povabile fizioterapevtko gospo Lili Šiler, da  nam predava o naših sklepih. Gospa Lili se je z veseljem odzvala povabilu in prišla 21. decembra 2022 v Žužemberk. Pogovor je začela o naši strukturi telesa in na kaj moramo biti pozorni pri bolečinah v sklepih, zlasti pri starejši populaciji. Med samim predavanjem je poudarila, naj starejši ljudje telovadijo z majhnimi utežmi, da si krepijo mišično maso, ki je tako zelo potrebna za celo telo. Z lahkotno hojo tri krat na teden po pol ure, pa bomo bolj odporni na bacile in sami bomo bolj zadovoljni in gibčni. Poudari, da se morajo vaje delati pravilno, da ne pride do nepotrebnih poškodb.
Na koncu si je vzela čas za posameznika in nam svetovala kaj lahko naredimo zase, pri zdravstvenih težavah in kakšna fizioterapija bi bila v redu. Članice KORKa Žužemberk in članice DKŽ Žužemberk smo se ji zahvalile in jo povabile da se spomladi vidimo na delavnici nordijske hoje.
Seveda se lepo zahvaljujemo tudi vsem udeležencem in gospodu županu Jožetu Papežu, ki nam je dovolil uporabiti občinske prostore.

Foto in besedilo: Alenka Sajovec