80 let Štefke Struna

V mesecu decembru je svoj visoki jubilej praznovala gospa Štefka Struna. Rojena je bila 6. decembra 1943 na Rebri, nedaleč stran od Žužemberka.

Kot mlado dekle je kmalu spoznala grozoto vojne, saj je bila med vojno njihova domačija požgana. S sestrami in brati je morala krepko pomagati staršema na kmetiji. Nato je spoznala svojega bodočega moža, se zaljubila in se preselila v Žužemberk. Poročila sta se leta 1967 in od takrat dalje je bila Žužemberčanka. V zakonu je rodila dva sinova Janija in Tomaža. Prvo zaposlitev je dobila v tedanji Iskri nato se je zaposlila v osnovni šoli Žužemberk kot kuharica. Tu je delala vse do upokojitve. Danes je posebno veselje naredijo štirje vnuki in štirje pravnuki. Še posebej pa gospa Štefko obkrožata dva pravnuka, ki ji popestrita dan in kar pozabi na kakšno bolečino, ki si jo je pridobila z leti. Zelo rada obdeluje njivo in skupaj z možem tudi vinograd. Posebej pri srcu so ji rože.

Ob jubileju smo jo obiskali župan Jože Papež, predsednik DU Tone Novak, Mihaela Ožbolt in članica KORK Žužemberk Alenka Sajovec. Zaželeli smo ji še veliko zdravja in sreče v krogu domačih.

Alenka Sajovec