12. Srečanje turističnih zanesenjakov - Suhokranjske novice
12. Srečanje turističnih zanesenjakov, 29. 09. 2014

srečanjeFrata (9)V nedeljo, dne 28. septembra 2014 smo imeli že 12. srečanje članov turističnih društev, pohodnikov, kolesarjev in občanov občin Trebnje, Mirna Peč, Straža, Dobrnič , Žužemberk in drugih.

Na Frato so prišli pohodniki iz Mirne Peči, Straže in Žužemberka. Šestnajst članov TD Žužemberk je začelo pohod na trgu pred gradom. Z nekaj postanki smo hodili malo manj kot tri ure. Začeli smo ob 9. uri v globoki megli. Zaradi hude rose in blatnih poti v gozdu smo se odločili, da gremo večino poti po stari rimski cesti. Pred Trebčo vasjo smo prebili meglo in obsijalo nas je sonce. Po kratkem okrepčilu v Borštu, smo z novimi močmi z lahkoto premagali Ajdovško planoto in pravočasno prišli na Frato.

Organizatorji TD Mirna Peč, TD Suha krajina, TD Straža, TD Trebnje, KTD Dobrnič in TZ Dolenjske in Bele krajine so organizirali srečanje s kulturnim programom, nagovore, zabavne igre in zabavno druženje. Letos sta se združenja udeležila tudi predstavnika TD Trška gora v pokrajinskih nošah.

S pesmimi so nas razveselile pevke TD Suha krajina in mirnopeški harmonikarji. Po malici pa so se zvrstile zabavne igre: ruženje koruze, metanje obročkov ipd. Največ zanimanja je bilo za vlečenje vrvi med TD Mirna Peč in TD Žužemberk. Spet so zmagali Mirnopečani, mi pa nabiramo moči za drugo leto.

Na koncu so imeli svojih pet minut tudi naši župani.

Miran iz BorštaPrijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja