Prvi meddruštveni turnir občine

meddrustveniPrevole (2)V soboto, 7. junija 2014 je pod organizacijo Športnega društva Krajna, na Prevolah potekal prvi meddruštveni turnir, katerega pobudnik je ravno njihov predsednik. Ideja turnirja je, da se enkrat letno, vsakič na drugi lokaciji v tekmovalnem duhu zberejo suhokranjska športna društva. K sodelovanju so pristopili iz Žužemberka (nogometni klub in ŠD loka), iz Dvora (NK Fužina), iz Stavče vasi, Društvo podeželske mladine Suha krajina in letošnji organizator – ŠD Krajna.

Turnir je potekal v popoldanskem času. Cilje turnirja je bil, da se društva pomerijo v odbojki na mivki, v nogometu in vlečenju vrvi. Na koncu se je zbralo 7 ekip v odbojki, 4 v nogometu, vlečenje vrvi pa je bilo žal izpuščeno. Vsa društva žal niso mogla sestaviti ekip v vseh disciplinah, saj je prvo lepo vreme prineslo s sabo tudi košnjo in spravilo sena na kmetijah.

V odbojki na mivki so sodelovali ŠD Stavča vas, dve ekipi iz ŠD Loka, NK Fužina, NK Žužemberk, DPM Suha krajina in ŠD Krajna. Prvo mesto so osvojili ŠD Loke, drugo NK Žužemberk in tretje ŠD Loka. V nogometu so sodelovali NK Fužina, NK Žužemberk in dve ekipi ŠD Krajna. Najboljši so bili iz ŠD Krajne, drugi NK Fužina, tretji pa NK Žužemberk. Vlečenja vrvi se zaradi domačih in šolskih obveznosti ni udeležilo dovolj ekip za izvedbo tekmovanja. Naslov prvaka v skupnem seštevku pripada ŠD Krajna.

V večernih urah je prisotne zabaval novonastali suhokranjski ansambel Urok, celotno dogajanje pa je zaključila rock skupina Ice on Fire, katere član je prav tako Suhokranjec.

Kljub nizki udeležbi, so člani športnega društva Krajna turnir odlično in organizacijsko popolno izpeljali. Na Prevolah bo podobnih dogodkov še veliko, kje, kdaj in v čigavi režiji bo naslednji meddruštveni turnir, pa bodo društva določila v prihodnje.