2. Obletnica Šola zdravja 1000 gibov skupina Žužemberk - Suhokranjske novice
2. Obletnica Šola zdravja 1000 gibov skupina Žužemberk, 01. 03. 2020

26.2.2020 skupina Šola zdravja 1000 gibov Žužemberk,  praznuje že 2. obletnico.

Vsako jutro ob 7.30 uri se na trgu pred gradom izvajajo jutranje vadbe 1000 gibov v pol ure. Izvaja se 52 že znanih vaj, pri katerih si razgibamo telo od glave do gležnjev.

Po dveh letih so nam vaje tako rekoč že prišle v navado, tako, da nam ob izostankih prav manjkajo. Ne glede kakšno vreme je zunaj se vaje izvajajo, ob dežju pod nadstreškom občinskih prostorov na Grajskem trgu 26, drugače pa na trgu pred gradom. Skupina šteje cca. 13 članov, večinoma upokojencev, ki pa se jim občasno pridružijo tudi mlajši krajani.

Smisel izvajanja vaj ni samo telovadba, tudi prijetno druženje po vajah ob kavici za nekatere izpolni prijeten začetek dneva v katerem se mnogo lažje odvijajo vsakodnevne aktivnosti. Člani se družijo tudi z drugimi društvi v bližnji okolici. Tako obiščemo vsako leto naše soustanovitelje iz Zagradca, skupaj sodelujemo pri jutranji vadbi, ter nato ob kavici pokramljamo, s topliškimi smo si skupaj ogledali novoletne  lučke v Zagrebu. Društvo šola zdravja poskrbi tudi za vsakoletno usposabljanje članov voditeljev jutranjih vadb, s predavanjem strokovnjakov telesne vzgoje in ustanoviteljem šole zdravja dr.Nikolajem Grishinom.

Ob letošnji 2. obletnici, so nas nekatere naše članice prijetno presenetile, saj so pod arhitektnim paviljonom pogrnile mizico z dobrotami in toplimi napitki, ki so jih same pripravile.

Vabimo vse krajane, ki imajo možnost, da se nam pridružijo pri jutranji vadbi in tako nekaj naredijo samo zase.

Več informacij lahko dobite pri vodji Šole zdravja skupina-Žužemberk Mariji Bavdek.

DU ŽužemberkSe strinjate s pogoji PCT?

Loading ... Loading ...

Prijava na elektronske novice

Tedenske novice na vaš e-mail naslov.
Suhokranjske novice
Medij Suhokranjske novice je vpisan v razvid medijev Ministrstva za kulturo RS pod številko 2335.
Kontakt

info@suhokranjske-novice.com

Powered by 3RZ.si

Namen in cilj portala

Portal je namenjen obveščanju in izobraževanju prebivalcev na območju Suhe krajine (občine Žužemberk in okolice) z vsem, kar se v njihovi bližini dogaja in kar je v javnem interesu. Cilj portala je ažurno objavljanje objektivnih in celovitih informacij, ki so v skladu z Zakonom o medijih (Zmed).

×
#dogaja