Vse o nogah, Predavanje Nežke Dular, dr. med., 10.04.2019

Območno združenje Rdečega križa Novo mesto in Krajevna organizacija Rdečega križa Žužemberk so petega aprila pripravili zdravstveno predavanje, namenjeno vsem starostnim skupinam, z naslovom »Vse o nogah«. Dvanajst obiskovalcev je v Gasilskem domu Žužemberk z zanimanjem posušalo našo zdravnico, ki nam je na zanimiv in razumljiv način predstavila vse o naših nogah. Izvedeli smo zakaj imamo kosti, mišice, ožilje in kite, kako
delujejo sklepi in zaradi česa nastanejo najpogostejša obolenja v zvezi z našimi nogami. Vedno je treba odkriti vzrok bolečin. Najslabše je lajšati bolečino z zdravili in ne vedeti zakaj bolečino sploh imamo. Zelo pomembna je tudi pravilna obutev.

Da mladi nimajo teh težav, se je videlo že na prvi pogled, saj so bile poslušalke vse odrasle osebe. Ob koncu predavanja smo izmenjali nekaj izkušenj z obolelimi okončinami in zadovoljni odšepali domov.

Miran iz BorštaOsnovni podatki
Kontakt: info@suhokranjske-novice.com
Ideja, realizacija in vzdrževanje: Rok
Sodelovanje
Delo, ki ga posamezniki opravijo za Suhokranjske novice je prostovoljno. Nihče ne prejema honorarja.
Vsebina
Vsebine je toliko, kolikor jo prispevate bralci. Vsak prispevek je objavljene, če le ne vzpodbuja sovraštva. K pisanju člankov si vabljen/a tudi ti.